پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 240516
انبارهاي پُر و فروشگاه‌هاي خالي از «روغن»/ توزيع قطره‌چکاني دردي را دوا نمي‌کند!
تاریخ انتشار : 1399/10/06 10:00:10
نمایش : 1500
قيمت روغن در بازار برخي استان‌ها افزيش چند برابري پيدا کرده و گاهي نيز ناياب شده است، عليرغم اينکه مسئولان بارها وعده تامين روغن در بازار را مي‌دهند اما همچنان مردم براي تهيه يک بطري روغن مدت‌ها در صف خريد مي‌مانند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سفيرافلاک، مدت‌هاست روغن در بازار لرستان کمياب شده است، برخي نهادهاي نظارتي تقصير را بر گردن ديگري مي اندازند، يکي تحريم ها را علت کمبود روغن در بازار مي داند، يکي عدم تخصيص ارز براي واردات مواد اوليه و برخي هم مردم را مقصر کمبود اين کالاي اساسي مي دانند.

قبل از تراژدي تورم اقلام خوراکي، روغن در انواع مختلف در قفسه فروشگاه ها، مغازه ها و سوپرمارکت ها چيده شده بود اما حالا اين دست مواد خوراکي ناياب شده و در حال حاضر چيزي به نام روغن در مغاره ها پيدا نمي شود  و گاها انبارهايي بزرگ کشف مي شود که اقلام خوراکي روي هم چيده شده است.

اين روزها فروش روغن در برخي مغازه ها شرطي شده است؛ بعضي مغازه داران دست به ابتکار زده و از مشتريان درخواست دارند به ازاي ميزان خريدي که دارند مي توانند روغن خريداري کنند.

گراني روغن به حاشيه رفت

اين روزها در پس کمبود روغن، گراني آن به حاشيه رفته است؛ قيمت روغن نسبت به شهريورماه ۱۶ درصد و نسبت به مهر ماه سال گذشته بيش از ۳۴ درصد افزايش يافته است؛ از يک طرف بطري هاي روغن روز به روز آب مي رود و از طرف ديگر هر روز قيمت ها افزايش مي يابد.

با توجه به اينکه بخشي از مواد اوليه مورد نياز روغن از خارج از کشور وارد مي شود حالا برخي مسئولان تحريم ها و قطع ارز ۴۲۰۰ توماني براي واردات مواد اوليه را علت اين کمبود مي دانند و از طرفي مقصر اصلي گراني روغن را مردم دانسته و معتقدند اگر مردم درست خريد کنند هيچگونه کمبودي وجود ندارد.

صف‌هاي خريد روغن و خطر ابتلا به کرونا

بعضا روزانه خبرهايي مبني بر کشف انبارهاي احتکار اقلام خوراکي و روغن شنيده مي شود، دلالان و سودجويان از اين بازار پر تلاطم سوءاستفاده کرده و هر روز بازار را آشفته تر مي کنند تا بتوانند سودهاي کلاني به جيب بزنند.

در روزهايي که به دليل شيوع کرونا مکرر تاکيد مي شود از حضور در تجمعات خوداري شود متاسفانه نحوه غلط توزيع برخي از کالاهاي اساسي سبب شده تا صف هاي طولاني تشکيل شود، يک روز صف مرغ، يک روز صف برنج و اين روزها هم صف روغن تشکيل مي شود که خطر زياد ابتلاي مردم به کرونا را به دنبال دارد.

براي بررسي بيشتر بازار به سطح شهر و مغاره ها رفتيم، با مراجعه به يک مغازه با مشترياني برخورديم که براي خريد روغن آمده بودند اما روغني يافت نمي شد؛ ليلا کاوياني يکي از مشتريان حاضر در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک اظهار داشت: متاسفانه هر بار يک کالا روي قله قاف مي نشيند و بايد در به در دنبال آن بگرديم، تا هفته قبل کمبود مرغ بود و حالا روغن در بازار پيدا نمي شود.

وي بيان کرد: از صبح تا ظهر چندين فروشگاه را سر زده ام که برخي گفتند اصلا نداريم و يک فروشگاه هم گفت بايد اول وقت براي خريد روغن مراجعه  کنيد، در اين مغازه روغن در قفسه موجود است اما فروشنده مي گويد همه روغن ها خريداري شده است و بايد فردا صبح اول وقت براي خريد مراجعه کنيد.

اين شهروند لرستاني تصريح کرد: مسئولان عليرغم اينکه مدام مي گويند در بازار نظارت هست اما چرا بر نحوه توزيع روغن نظارت نمي کنند؟ چرا بايد صف هاي طولاني براي خريد روغن تشکيل شود؟ چرا برخي از فروشگاه ها بايد روغن را انبار کنند تا در زماني ديگر چند برابربه فروش برسانند.

کاوياني عنوان کرد: روغن زيتون و کنجد در بازار جود دارد اما هزينه آن بسيار بالا بوده و ما قدرت خريد نداريم. از مسئولان انتشار داريم به اين وضعيت رسيدگي کنند و تنها به شعار نظارت اکتفا نکنند و به دل بازار بيايند تا ببينند مردم براي خريد يک بطري روغن بايد چندين مغازه را زيرپا بگذارند و در نهايت دست خالي به منزل بازگردند.

مسئولان تنظيم بازار را جدي تر بگيرند

رحمتي يکي ديگر از شهروندان لرستاني در گفت و گو با خبرنگار سفيرافلاک گفت: افزايش قيمت روغن به کنار، اينکه روغن در بازار بسيار ناياب شده نگران کننده است، امروز هر فروشگاهي را گشتم روغن جامد پيدا نمي کنم.

وي افزود: کمبود روغن در بازار کاملا مشخص است اما نمي دانم چرا مسئولان در اين زمينه اصرار دارند که بگويند کمبودي وجود ندارد، الان سبد ما خالي از روغن است و نمي دانم چند مغازه ديگر بايد بروم تا شايد روغن جامد پيدا کنم.

اين شهروند لرستاني خاطر نشان کرد: مسئولان بايد در راستاي تنظيم بازار و تامين کالاهاي اساسي جدي تر اقدام کنند، البته در برخي از فروشگاه ها روغن وجود دارد اما منوط به خريد اقلامي ديگر است.

کمبود روغن در بازار

رحمتي عنوان کرد: الان تنها در فروشگاه هاي بزرگ آن هم به ندرت مي توان روغن پيدا کرد در حالي که روغن يکي از نيازهاي اساسي همه خانواده ها براي طبخ غذا بوده و هيچ جايگزيني ندارد.

به سراغ يکي از فروشندگان رفتيم تا علت اين کمبود را جويا شويم؛ ميرزايي يکي ار فروشندگان فروشگاه هاي بزرگ استان در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک اظهار داشت: دو ماهي مي شود که روغن کمتري براي ما مي آورند يعني هر چه سفارش مي دهيم حدود نصف سفارشها به دست ما مي رسد البته اين مشکل در کل کشور وجود دارد و تنها مختص يک استان و شهر نيست.

وي افزود: اينکه روغن در بازار نيست را قبول ندارم، روغن هست ولي کم بوده و ما هم چاره اي نداريم جز اينکه روغن ها را طبق سهميه بندي توزيع کنيم تا عادلانه به مشتري ها برسد به طوري که هر مشتري مي تواند فقط يک بطري روغن خريداري کند.

اين فروشنده بيان کرد: برخي از مردم ما را مقصر مي دانند در حالي که ما فقط يک فروشنده هستيم و اگر روغن به اندازه کافي در اختيار ما باشد قطعا همه را عرضه مي کنيم.

توزيع ۱۳۰ تن روغن طي ۱۰ روز گذشته در لرستان

بختيار رازاني سرپرست صمت لرستان در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک اظهار داشت: مشکل کمبود روغن کشوري بوده و علت اصلي کمبود اين کالا اين است که بخش عمده اي از مواد اوليه روغن وارداتي بوده و سبب شده تا اين کمبود روغن در سطح بازار محسوس باشد.

وي با اشاره به نحوه توزيع روغن در بازار افزود: با توجه به کمبود روغن و براي جلوگيري از توزيع ناعادلانه اين کالاي اساسي، قرار شد سهميه روغني که به استان تعلق مي گيرد به نسبت جمعيت توزيع شود تا روغن در همه شهرستانها و مراکز وجود داشته باشد.

سرپرست صمت لرستان از تشديد نظارت بر بازار خبر داد و گفت: ناظران و بازرسان بر قيمت و نحوه توزيع روغن در بازار نظارت مي کنند تا در اين راستا مشکلي ايجاد نشود اما در کنار اين کمبود، گاهي هيجان خريد سبب مي شود تا اين کمبود تشديد شود به طوري که مي طلبد مردم به اندازه نيازشان خريد کنند تا اين کمبود بيشتر نشود.

رازاني عنوان کرد: طي ۱۰ روز گذشته ۱۳۰ تن روغن در بازار استان لرستان توزيع شده که از اين ميزان ۵۰ تن روغن جامد، ۵۰ تن روغن مايع و ۳۰ تن روغن براي قناديها بوده است.

وي بيان کرد: همچنين درخواست دو هزار تن روغن داده شده که قرار است اين ميزان به تدريج وارد استان شود و در اختيار مردم قرار بگيرد که به محض اينکه وارد استان شود در همه شهرستانها توزيع مي شود.

کشف ۱۱۳ انبار احتکار در لرستان

سرپرست لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به سرانه و نياز استان، روغن توزيع مي شود حتي براي شرايط اضطراري هم روغن موجود است و هيچگونه مشکلي در اين راستا وجود ندارد البته نياز است مردم هم مصرف را مديريت کنند.

رازاني از کشف انبارهاي احتکار در استان خبر داد و افزود: از ابتداي سال تاکنون با کمک اطلاعات سپاه، تعزيرات و صمت ۱۱۳ انبار احتکار انواع کالا در استان کشف و ضبط شده است.

وي گفت: اگر فروشگاهي کالايي در انبار دارد که در سامانه ثبت نکرده باشد به عنوان کالاي احتکاري ضبط مي شود؛ بنابراين ضروري است تمامي کالاهايي که در انبارها موجود است در سامانه ثبت شود.

توزيع روغن تنها در فروشگاه هاي زنجيره اي و بزرگ

منوچهر اسبکوه رئيس اتاق اصناف لرستان در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک اظهار داشت: ۳۰ فروشگاه زنجيره اي و فروشگاه هاي بزرگ ديگر نيز براي توزيع روغن در نظر گرفته و تلاش شده تا روغن در بازار لرستان به صورت عادلانه توزيع شود تا در هيچ جايي کمبود وجود نداشته باشد و سهميه براي هر فروشگاه در نظر گرفته شده است.

وي با اشاره به سودجويي برخي از دلالان افزود: برخي از سودجويان و دلالان از اين وضعيت سواستفاده مي کنند و تلاش دارند تا روغن ها را احتکار کنند در حالي که نظارتها در اين راستا افزايش يافته و با احتکار کنندگان به شدت برخورد مي شود.

رئيس اتاق اصناف لرستان گفت: برنامه ريزي لازم صورت گرفته که از توليد تا مصرف توسط بازرسان بررسي شود و دست محتکران و دلالان در اين قضيه کوتاه شود.

اسبکوه با اشاره به خريدهاي هيجاني عنوان کرد: اگر مصرف کنندگان هم به اندازه خريد کنند قطعا مشکل کمبود روغن کاهش مي يابد و در يک بازرسي ديديم که يک مشتري ۱۵ بطري روغن خريد و وقتي از او پرسيديم اين همه روغن مصرف مي کنيد گفت خير ولي بهتر است در منزل باشد.

وي بيان کرد: هماهنگي هاي لازم صورت گرفته که روغن وارد بازار استان لرستان شود که برنامه ريزي هايي هم انجام شده تا طبق سهميه به همه شهرستانها توزيع شود؛ روغن تنها در فروشگاه هاي زنجيره اي توزيع مي شود که تحت نظارت باشد.

کشف ۲۸ تن روغن در لرستان 

حميد القاصي مهر مدير کل تعزيرات حکومتي لرستان گفت: در پي بازرسي هاي صورت گرفته از يک انبار بيش از ۲۸ تن روغن خوراکي به ارزش ۳۷۰ ميليون تومان و تعداد ۷۹۱ کارتن پودر شوينده به ارزش ۲۰۰ ميليون تومان کشف و ضبط شد.

وي با بيان اينکه کالاي کشف شده به ارزش بيش از ۵۰۰ ميليون بوده که پس از تکميل صورت جلسه پرونده تشکيل شده است، افزود: با محتکرين، قاچاقچيان، گرانفروشان و متخلفين با اشد مجازات در چارچوب قانون برخورد خواهد شد و پرونده هايي که در اين راستا تشکيل مي شود در کمترين زمان ممکن رسيدگي خواهد شد.

وعده هاي نظارت و رفع کمبود روغن در استان در اين دو ماه مدام تکرار شد اما سودي براي مردم نداشت و همچنان اين تراژدي ادامه دارد، واقعيت اين است که کمبود روغن در بازار بيش از آنچه گفته مي شود محسوس بوده و ضروري است براي تامين کالاهاي اساسي وزارت صمت به گونه اي برنامه ريزي کند تا بيش از اين التهاب ايجاد نشود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html